Silmälasimallisto 2017

Millaiset silmälasit ovat sitten muotia vuonna 2017? Tätä kysymystä on hyvä nyt viimeistään alkaa pohtia, sillä vuotta on kulunut kohta jo pari kuukautta, ja kesäkin alkaa meillä lähestyä. Kesä tarkoittaa myös aurinkolasien hankintaa, ja samalla monia onkin jo alkanut kiinnostaa, millaiset aurinkolasit ovat tänä vuonna muodissa.

Yleisesti voidaan sanoa, että suuria muutoksia muodissa silmälasien ja aurinkolasien suhteen ei ole havaittavissa. Suuret ja pyöreät linssit ovat edelleen erittäin suosittuja aurinkolaseissa, ja näitä Aviator -tyylisiä laseja voi edelleen suositella lämpimästi niin miehille kuin naisillekkin.

Myöskin suuret linssit jatkavat suosiotaan myös silmälasien puolella, joskin tässä on näkymässä selvää jakoa kahteen leiriin. Toisaalta myydään edelleen runsaasti suuria silmälaseja, mutta myös niitä huomattavasti pienempiäkin malleja. Tässä voikin siis sanoa, että kumpikin on tavallaan muodissa.

Tärkeämpää kuin muoti

Muoti myös silmälaseissa vaihtelee aina hiukan vuodesta toiseen. Kuitenkin lasien ostamisessa kannattaa mielestäni panostaa enemmän siihen istuvuuteen ja siihen, että ne lasit miellyttävät omaa makua. Tärkeintä on, että niitä laseja on mukava pitää päässä, enemmän kuin se ovatko ne nyt aivan muodikkaita vai eivät. Tämä kannattaa pitää päällimaisenä mielessä kun niitä silmä- tai aurinkolaseja on ostamassa. Se on se tärkein asia, mitä pitää pohtia.

Kun lasit ovat sellaiset, että niitä haluaa pitää päässä, on niiden kanssa paljon kivempi elää. Elikkä vaikka muotia olisivat suuret lasit, mutta et pidä siitä painosta, jonka ne asettavat nenällesi, kannattaa mielummin mennä mukavuuden mukaan, ja ottaa ne pienemmät lasit.

Hyvä on myös pitää mielessä, että monesti silmälasien mallisto on mitoitettu tietyntyyppisille kasvoille. Mallien kasvot ovat keskimäärin kapeat ja melko korkeat, ja monesti tulevat silmälasitkin on luoto pitkälti tälläisiin piirteisiin. Lasit jotka näillä kasvoilla näyttävät hyviltä, voivat näyttää aivan toisilta hieman pyöreämmillä kasvoilla.

pyöreät kasvot

Pyöreisiin kasvoihin sopii yleensä pienemmät lasit, jotka kaventavat kasvoja.

Älä siis seuraa sokeasti muotia silmälaseja ostaessa, vaan ota mielummin huomioon omat mieltymykset ja myös se omien kasvojen muoto. Kun valitset silmälasit, jotka sopivat juuri omiin kasvojen linjoihin, näyttävät ne lähes aina paremmilta kuin ne muodikkaat lasit, jotka on kuitenkin tehty ihan erilaisille kasvoille.